حاشیههای پس از شکست تیم ملی فوتبال ایران در مقابل ازبکستان وارد فاز تازهای شده است. مقولهای که نه با انتقادات گسترده مربیان لیگ برتری قابل قیاس است و نه با حجم مطالب فنی یا غیرفنی منتشر شده در رسانهها.
ماجرا از جایی آغاز شد که کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، به همکاری کادر فنی تیم ملی با فردی که مسئولیت رسانهای تیم ملی را برعهده داشت خاتمه داد. گفته میشد که ماجرای قهر بازیکنان با رسانهها و شدت گرفتن روزافزون شکاف بین رسانهها با تیم ملی از جمله دلایل کیروش در اتخاذ این تصمیم بوده است.
اما پس از شکست ۱-۰ خانگی تیم ملی ایران مقابل ازبکستان، مسئول برکنار شده که از سردبیران سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هم هست، با صدور بیانهای تهدید به افشاگری درباره ناگفتههای شکست در بیروت مقابل تیم ملی لبنان کرد. او همچنین خواستار آن شد که هر چه زودتر حکم اخراج کارلوس کیروش و دستیارانش صادر شود.
او در بخشی از بیانیه شدیداللحن خود که برخی خبرگزاریها از جمله خبرگزاری مهر آن را منتشر کردهاند آورده است: «آیا کسی بررسی کرده که چرا پزشک تغذیه تیم اخراج شده و او مواردی را درباره باخت به لبنان مدتهاست در دل نگاه داشته و بیان نکرده؟ آیا کسی سوال کرده که چرا هر کس در کادر تیم ملی حرفی برای گفتن دارد یا با برخی خواستههای نامعقول سرمربی مخالفت میکند، فورا برکنار میشود؟»
جنجالیترین قسمت از اظهارات این مقام برکنار شده را باید آن جایی جستجو کرد که بخش فارسی وبسایت گل نیز در گزارشی به آن پرداخته و به نقل از وی نوشته است: «برخی افراد که نقش پررنگی هم در عملکرد تیم ملی دارند با عملکرد سوالبرانگیز خود، خواسته یا ناخواسته در حال کمکرسانی به قطریها در راه رسیدن به جام جهانی هستند.»
در این بین، خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در گزارشی با صحه گذاشتن بر اظهارات مسئول سابق امور رسانهای تیم ملی، با این پیشفرض که قطریها از نظر فنی در مقایسه با ایران، ازبکستان و کره جنوبی حرفی برای گفتن ندارند نوشته است: آنها برای رسیدن به برزیل دست به هر کاری از دخالت در داوری گرفته تا نفوذ در کنفدراسیون فوتبال آسیا میزنند؛ حتی به داخل تیمها هم نفود میکنند.
افشین خماند، تحلیلگر فوتبال در بخش فارسی سایت گل، نوشته است که با توجه به طرح چنین اتهامی، باید سریعاً به ابعاد مختلف مسئله رسیدگی شود. آیا واقعاً خیانتی صورت گرفته است؟ یا به طور کلی، طرح این مسئله فقط یک اتهام دروغین بوده؟ باید محکمه فوتبالی برپا گردد و واقعیت عیان شود. راه دیگری برای زدودن ابهامات وجود ندارد.
در روزنامه اعتماد نیز رامتین جباری، مفسر فوتبال، با انتقاد از ایراد اتهام به سرمربی تیم ملی فوتبال ایران خطاب به مسئول پیشین رسانهای تیم ملی ادعای مصالح ملی در بیانیه فوق را رد کرده و آن را صرفاً شبیه مصالح شخصی دانسته است.
جباری نوشته است: «چرا این مشکلات تا وقتی که شما در سمت مدیر رسانهای بودید مسکوت مانده بود و حالا بعد از یک سال و نیم متوجه میشویم که روز قرارداد بستن با کیروش، رئیس فدراسیون پرتغال گفته شما چه جوری میخواهید با او کار کنید؟ چه مصلحتی ما را مجاب به سکوت یا افشاگری میکند؟»
این اتفاقات در شرایطی رخ میدهد که کنفرانسهای خبری قبل و بعد از بازیهای لیگ برتر نیز برخلاف مقررات، به جای صحبت درباره آن بازی، بر مسائل پیرامونی تیم ملی متمرکز است. جالب آن که امیر قلعهنویی، سرمربی تیم استقلال، غیر از نشست خبری قبل و بعد از بازی با سپاهان اصفهان که عمده زمان آن را به ماجراهای بازی با ازبکستان اختصاص داد، چهارشنبه شب نیز در نشست خبری قبل از بازی با پیکان، باز هم دقایقی درباره مسائل مختلف تیم ملی صحبت کرد.
فضای اطراف تیم ملی ملتهب است، اما فعلاً کیروش در ایران نیست و طی روزهای آینده برای آغاز اردوی کوتاهمدت تیم ملی ایران برای حضور در رقابتهای غرب آسیا، به تهران بازخواهد گشت.
ورزشی مهدی رستم پور
0 commenti:
Posta un commento