شبکه پولشویی مشاور احمدی نژاد در وین

بنا به گزارش روزنامه دیلی تلگراف چاپ بریتانیا، یک مقام بلندپایه دولت ایران در شبکه پولشویی بین المللی و قاچاق کالا دست دارد.

دیلی تلگراف روز دوشنبه ٢١ اکتبر گزارش داد یک مشاور بلندپایه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در طی سفرهای خود به وین یک شبکه بین المللی پولشویی راه اندازی کرده است تا برای خرید تجهیزات مورد نیاز حکومت و دور زدن تحریم های سازمان ملل متحد پول فراهم کند.

این روزنامه به نقل منابع مطلع می نویسد یکی از مدیران ارشد دولت ایران از حداقل دو سفر اخیر خود به وین استفاده کرده تا مبادلات چندمیلیون یورویی انجام دهد. گمان می رود که این شبکه پولشویی ایرانی از مسیر کانال های دیپلماتیک هر بار مبلغی معادل نیم میلیون یورو به وین منتقل می کرده است.

تحویل این مبالغ در بسته های پنج تایی به وام دهندگان پول در اتریش، آلمان و ایتالیا انجام می شده است. اسناد تبادلات مالی این شبکه به صورت واریز پول از حساب های مختلف کشورهایی همچون چین و روسیه ثبت شده است که برای خرید انواع کالا و ارسال آن ها به ایران پرداخت شده است.

مقامات غربی تایید کرده اند که این مقام دولتی ایران به صورت مکرر به وین، پایتخت اتریش سفر می کرده و از سال ٢٠٠٧ تاکنون بارها سفرهای خود در این شهر را تمدید کرده است.

دیلی تلگراف می نویسد با وجودی که «مرکز همکاری فن آوری و نوآوری» وابسته به دفتر ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در فهرست نهادهای تحت تحریم وزارت خزانه داری ایالات متحده است، اما در مورد فعالیت های این مقام ایرانی در اروپا هیچ اقدامی به عمل نیامده است.

بنا به گزارش این روزنامه، «بنا به ادعای سازمان مجاهدین خلق که به اسناد داخلی این مرکز دولتی دسترسی پیدا کرده ، این مقام ایرانی از اتریش به عنوان مرکزی برای فعالیت های پولشویی خود استفاده کرده است».

در یکی از ارزیابی های این مرکز که به امضای این مقام ایرانی رسیده، آمده است «ظرفیت های اتریش بسیار بالا هستند و ما از زمان انقلاب اسلامی تاکنون از ظرفیت های خوبی برخوردار بوده ایم. در حال حاضر ما در زمینه تولید فن آوری با برخی گروه ها در این کشور در تماس بوده ایم که به واقع در زمینه اقتصاد سیاسی نیز فعالیت هستند و لابی های مستقلی نیز دارند. استفاده از بانک های اتریش نیز ممکن است».

گفته می شود این مقام دولت ایران در ماه آوریل و سپتامبر امسال بیش از یک هفته در اتریش اقامت داشته و با یک گروه کلیدی چهار نفره متشکل از دو بازرگان ایرانی و دو تاجر اتریشی دیدار کرده است.

مقامات اتریش گفته اند که این مقام ایرانی از زمانی که به سمت ریاست این مرکز وابسته به دفتر ریاست جمهوری منصوب شده، تا به حال شش بار به اتریش سفر کرده است. این مرکز یکی از نهادهای کلیدی تامین فن آوری برای برنامه اتمی ایران است.

اعمال تحریم های بین المللی به ویژه در بخش مالی و بازرگانی سبب شده که دسترسی ایران به مواد مهندسی شده ای که در برنامه اتمی مورد استفاده قرار می گیرد، غیرممکن شود.

منابع اروپایی می گویند نگرانی هایی در مورد ناکامی مقامات اتریش در زمینه ممانعت از سفرهای کاری مقامات ایرانی به اروپا وجود دارد.

وزارت کشور اتریش گفته است هنوز در این زمینه تحقیق رسمی آغاز نشده است. وی به نشریه پروفیل گفته است تحقیق جنایی در این زمینه در دست اجرا نیست.

دیلی تلگراف می نویسد مقامات امیدوارند که اقدامات سخت گیرانه تری که اتحادیه اروپا در طی ماه جاری علیه ایران اتخاذ کرده، به کلیه تبادلات مالی که با این کشور انجام می شود، پایان دهد و مقامات اتریشی را وادار کند تا تبادلات و نقل و انتقالات مالی بانک ها و صرافی های مجازی را که با مقام ایرانی کار می کنند، با دقت و موشکافی بیشتری بررسی کنند.

یک مقام غربی می گوید «اتحادیه اروپا هفته گذشته تحریم های مالی شدیدی علیه ایران اعمال کرد. ما اطمینان کامل داریم که کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریم ها را به طور کامل اجرا کنند».

0 commenti:

Posta un commento